• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Adamo Caduco despre Finala GBOB România 2016

Publicat in: 17.11.2016, 06:29AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 910
Etichete: 31 Motors Pub, Adamo Caduco, Augoeides, Dalbul De Pribeag, Finala Gbob România 2016, Gherosia Plata, Hteththemeth, Hupogrammos, Insana, Laburinthos, Matt Howden, Melanholia Procletului, Tony Flandorfer
Adamo Caduco despre Finala GBOB România 2016

Adamo Caduco s-a calificat pe primul loc prin Votul Juriului, participând la Semifinala GBOB Bucovina (la 31 Motor's Pub în 10.SEP.2016). Acest recital a reprezentat totodată o premieră, formația suceveană câștigând și Votul publicului.

Aici este interviul realizat înainte de Finala națională GBOB România 2016

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum a fost prima voastră experiență la GBOB România/ în cadrul Semifinalei GBOB Moldova-Bucovina la 31 Motor's Pub Suceava?

Tony Flandorfer / Adamo Caduco: Vă salut pe toți și mă bucur că am ocazia de a vă împărtăși din experiența pe care o trăim în urma Semifinalei GBOB BucovinaAdamo Caduco, ca trupă, nu a crezut în concursuri, mai exact, nu a considerat că acestea ar fi definitorii în evoluția unor artiști. Acum, după experiența semifinalei GBOB, afirm că ne-am cantonat într-o gândire păguboasă și că ar fi trebuit de multă vreme să participăm la GBOB sau la alte evenimente similare. Pe lângă toate acestea, orice trupă care a participat la Semifinala GBOB Bucovina a primit cel puțin un premiu. Acest impuls din partea organizatorilor pentru o trupă tânără reprezintă o motivație de a se pregăti și de a-și continua drumul, iar pentru o formație matură nu e altceva decât o provocare.

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce părere ai de clubul și sonorizarea la Semifinala GBOB Moldova-Bucovina/31 Motor's Pub Suceava?

Tony Flandorfer (voce) Adamo Caduco: Ca sucevean care e conectat la fenomenul cultural destul de palid din urbea în care îmi trăiesc existența, Clubul 31 Motor's Pub Suceava reprezintă un stindard al muzicii de calitate. De-a lungul timpului, acest club a găzduit trupe dintr-un spectru muzical larg, însă predominând cele din zona muzicii metal. În ceea ce privește sonorizarea de care am beneficiat la Semifinala GBOB Moldova-Bucovina, afirm, în cunoștință de cauză, că a fost excepțională, și acest lucru se poate observa, inclusiv, din calitatea filmării actului nostru artistic.

---

CZB: Ce părere ai avut de Juriu la Semifinala GBOB Moldova-Bucovina/31 Motor's Pub Suceava?

Tony Flandorfer (voce) Adamo Caduco: Referitor la punctarea unei creații, există un subiectivism ce este inerent afinităților elective ale fiecărui membru din cadrul unui juriu. Așa este și firesc, deoarece suntem ființe superioare ce captează frumosul și sunt capabile să-l înțeleagă. Nu știu câți dintre cei care au făcut parte din juriu apreciază în mod special stilul pe care Adamo Caduco îl abordează, însă primind aprecierea lor, acest fapt ne-a bucurat nespus. Subiectiv voi fi inclusiv eu, din postura câștigătorilor primului loc la Semifinala GBOB Moldova-Bucovina, când afirm că am avut parte de un premiu atribuit în mod corect. Raportul pe care îl văd între un juriu și candidați, este asemenea interrelaționării cu semenii noștri, maxima mea existențială fiind următoarea: niciodată să nu pui note celor din jur, ci fiecare își asumă propria cuantificare a valorii sale în relația cu ceilalți.În ceea ce privește GBOB România în raport cu relația pe care organizatorii o construiesc cu trupele participante, acesta se individualizează pe terenul fenomenelor de gen prin sustenabilitatea unui management cultural pe termen lung. De altfel, observăm că, la orice eveniment organizat de GBOB România, sunt invitate trupe care au avut calitatea de participant la edițiile anterioare. Un lucru salutar și unic în showbizz-ul românesc.

--- 

CZB: Care sunt cele mai importante realizări ale formației până în prezent?

Tony Flandorfer (voce) Adamo Caduco: Trupa din care fac parte nu a făcut rabat, niciodată, de la calitatea actului artistic, și poate din această îndârjire, am avut de pierdut într-o lume marcată de consumatorism. Sunt mândru că nu am făcut nici un compromis artistic. E de ajuns că, în cotidian, suntem obligați să ne supunem coercițiilor sociale, pentru a supraviețui, și consider că e o blasfemie să le proiectăm în artă. Acum aproximativ zece ani, am înființat trupa Laburinthos împreună cu Leonard Adrian Melisch, semnând pentru albumul Augoeides cu prestigiosul label italienesc Avantgarde Music, casă de discuri care a promovat trupe remarcabile precum Behemoth, Manii, Katatonia, Alternative 4, Darkspace. Desigur, fiecare membru al trupei a activat în diverse trupe, însă îmi place să cred că de abia acum, în Adamo Caduco, fiecare și-a găsit calea. La momentul actual Edmond aka Hupogrammos (Dordeduh, Sunset in 12th House) masterizează primul album Adamo Caduco, în cadrul căruia ca invitat îl avem pe Matt Howden, cunoscut ca Sieben sau The Mighty Sieben, un violonist complex și complet. Nu are rost să vorbesc despre activitatea acestui artist de excepție, ci invit pe cei interesați să-i asculte muzica și să-i urmărească activitatea prodigioasă. Noi, cei din Adamo Caduco, considerăm că, având un asemenea muzician alături, ne onorează, și reprezintă, totodată, o răsplată oferită seriozității cu care am tratat ceea ce facem de aproximativ patru ani. 

--- 

CZB: Ce îți dorești cel mai mult din experiența GBOB România

Tony Flandorfer (voce) Adamo Caduco: Apreciem vizibilitatea creată de GBOB România prin participarea noastră la semifinală, fiind deschiși în continuare pentru orice oportunitate în acest sens.

---

CZB: Ce înseamnă pentru tine să fii muzician/cântăreț?

Tony Flandorfer (voce) Adamo Caduco:  A fi artist implică un real quijotism într-o lume supusă disoluției valorilor spirituale. Valoarea oricărui artist constă în pașii pe care îi face în valsul pe marginea prăpastiei dintre sublim și ridicolul ce-l implică compromisul făcut în vederea unui succes imediat, și, totodată, artificial și extrem de trecător. Actul artistic este, în sine, faustic, însă contează să nu-ți vinzi sufletul la un talcioc atât de efemer. Adamo Caduco nu este o trupă care face muzică ca să se afle în treabă sau dă concerte numai de dragul de a fi scenă. Avem o altă percepție asupra a ceea ce facem, iar a fi perfecționist în zilele actuale, din păcate, nu reprezintă o calitate, însă, cu toate acestea, nu vom renunța la dezideratele noastre.

--- 

CZB: Care consideri că este cea mai importantă experiență de viață pe care o ai alături de formația ta?

Tony Flandorfer (voce) Adamo Caduco: Cea mai importantă experiență de viață pe care o trăim împreună, ca formație, este atunci când compunem și șlefuim creația noastră. După 10 decembrie 2016, căci acum ne concentrăm doar pe Finala națională GBOB România, vom începe călătoriile de inițiere ale tuturor celor care vor participa la concertele noastre, și care, nu exagerez, vor fi părtași la un adevărat ritual transpus în muzică. Vom începe cu un concert în Underground Pub din Iași, fiind prima invitație care ne-a fost adresată, în urma ocupării primului loc la Semifinala GBOB Moldova-Bucovina. Pe această cale, îi mulțumim managerului clubului și totodată îl asigurăm că Adamo Caduco întotdeauna își onorează promisiunile. Deci, primul concert Adamo Caduco din următorul an va fi în Underground Pub din Iași.

--- 

CZB: Cum te-ai simțit când ai aflat că te-ai calificat la Finala națională GBOB România?

Tony Flandorfer (voce) Adamo Caduco: Această calificare ne-a dat satisfacția recunoașterii corecte a eforturilor noastre, însă, ne-a impus o autodisciplină în vederea unei reușite similare în cadrul Finalei naționale GBOB România.

--- 

CZB: Ce emoții/așteptări ai înainte de Finala națională GBOB România?

Tony Flandorfer (voce) Adamo Caduco: La cât muncim săptămânal pentru finala națională, emoțiile se estompează treptat, așteptând nerăbdători evenimentul. Cu această ocazie, îi invit pe toți iubitorii de muzică metal, în data de 10 decembrie, la Rockstadt Brașov, să rezoneze cu vibrațiile subliminale ale piesei Insana.

--- 

CZB: Cum a trecut timpul pentru voi? Ce părere ai de faptul că acest concurs (spre deosebire de cele mai multe, care sunt punctuale) se desfășoară de-a lungul unui an întreg?

Tony Flandorfer (voce) Adamo Caduco: Desfășurarea concursului, de-a lungul unui an întreg, prin implicarea de anvergură a trupelor participante, imprimă acestora un standard de calitate mai înalt și o continuă perfecționare între etape. Dacă pentru o trupă tânără, fără experiență în showbizz, GBOB România este o pistă de lansare, pentru noi acest eveniment a reprezentat un pretext creator, concretizat într-un nou album, intitulat Dalbul de pribeag, iar satisfacția trăită în urma reușitei de la Semifinala GBOB Moldova-Bucovina ne-a condus să înregistrăm din studio, înainte de termenul propus. Înregistrările au debutat cu piesa Insana, pe care dorim să o promovăm înainte de finala națională, continuând apoi și cu celelalte melodii care vor compune viitorul material. Un aspect tipic pentru activitatea noastră ca trupă, este cel referitor la excluderea oricăror compromisuri privind calitatea compozițională, astfel, inclusiv celelalte piese definitivate deja, Melanholia procletului și Gherosia Plata, se ridică artistic la același nivel cu piesa câștigătoare a Semifinalei GBOB Moldova-Bucovina. Am certitudinea că, prin acest album, Adamo Caduco va reuși să producă o revoluție în muzica de gen.

Voi încheia prin a mulțumi GBOB România pentru corectitudinea pe care o arată concurenților și pentru că ne-a mobilizat să experimentăm o schimbare radicală de stil, aducând un mesaj mai mistic ce are calitatea de a-l atrage pe ascultător într-o călătorie inițiatică spre primordii. În acest sens, doresc să fac precizarea că piesa Insana a fost creată special pentru participarea la acest eveniment… și de atunci nu ne mai putem opri! 

De asemenea, ne bucurăm că în ziua a zecea a lui Undrea vom fi din nou în Brașov, după trei ani de când am susținut un concert la Rockstadt împreună cu prietenii noștri de la HTETHTHEMETH, care, de altfel, vor încheia Finala națională GBOB România 2016.

--- 

Autor: RiCo

---


FOTO 

https://www.facebook.com/pg/SunetulMuzicii.GBOBRomania/photos/?tab


INTERVIUL dinaintea Semifinalei

http://czb.ro/articol/11792/


INTERVIU Laburinthos

http://czb.ro/articol/1870/


Componența

  • Tony Flandorfer (voce)
  • Livia Feidaros (voce, pian)
  • Şerban Nistor (chitară)
  • Alexandru Duciag (bas, chitară)
  • Leonard Adrian Melisch (baterie) 
Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
2019.MAI.10. SV. 31 Motors Pub. Rock N Ghena
2019.MAI.10. SV. 31 Motors Pub. Rock N...
Publicat in: 06.05.2019, Ora: 12:56PM
2019.MAI.3-4. BV. Rockstadt. Deep In The Underground
2019.MAI.3-4. BV. Rockstadt. Deep In T...
Publicat in: 10.04.2019, Ora: 20:52PM
2018.DEC.15. BV. Rockstadt. HTETHTHEMETH, NUVIJAN
2018.DEC.15. BV. Rockstadt. HTETHTHEME...
Publicat in: 10.12.2018, Ora: 21:45PM
ALBUM NOU. The Bipolar Disorder Project. Unshipped Packages
ALBUM NOU. The Bipolar Disorder Projec...
Publicat in: 23.10.2018, Ora: 13:10PM
ALBUM NOU. The Bipolar Disorder Project, Unshipped Packages
ALBUM NOU. The Bipolar Disorder Projec...
Publicat in: 19.09.2018, Ora: 10:35AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2023 • Revista De Muzica Online