• czb.ro
Byte. Stiri

CARTE NOUĂ. Măiestrie fără efort, de Kenny Werner

Publicat in: 21.09.2016, 18:02PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 225
Etichete: Arta Sunetelor, Editura For You, Kenny Werner, Măiestrie Fără Efort, Tavi Scurtu
CARTE NOUĂ. Măiestrie fără efort, de Kenny Werner 24 septembrie @ ARCUB - Hanul Gabroveni 

Masterclass “Effortless Mastery with Kenny Werner” și prezentarea cărții „Măiestrie fără efort 

Unul dintre cei mai importanți educatori în muzica de improvizație contemporană, Kenny Werner a predat propria teorie intermediară și avansată la Universitatea din New York, a fost director artistic al Banff Center Jazz Programme, artist în rezidență la Berklee School of Music și, în prezent, la Universitatea din New York. 

Este autorul cărții Măiestrie fără efort. Eliberarea maestrului muzician lăuntric, o carte de referință și lectură obligatorie pentru studenți și muzicieni în cei 20 de ani de când s-a publicat pentru prima dată, contribuind la schimbarea modului în care muzicienii profesioniști și amatori se raportează la muzică și la viață în general. 

Kenny Werner explorează piedicile care stau în calea creativității în muzică și propune moduri de a atinge acea măiestrie accesibilă oricărui muzician. Împărtășind propria poveste și provocările cu care s-a confruntat, va adresa nevoia de a fi creativi și va dezvălui tehnici care ne pot ajuta să depășim bariere precum frica sau neîncrederea în sine, pentru a elibera forța creatoare lăuntrică. 

Mesajul lui Werner urmărește eliberarea maestrului muzicean din fiecare, chiar dacă suntem doar ascultători. Masterclassul nu se adresează doar muzicienilor, ci, spune artistul, tehnicile pot fi aplicate de oricine caută o modalitate de a-și îmbogăți cariera și viața personală cu gândire creativă liberă. 

Prezentarea cărții „Măiestrie fără efort” 

În cadrul masterclassului, Kenny Werner va discuta și despre cartea sa, „Măiestrie fără efort”, lansată în România de Editura For You, ediție coordonată și îngrijită de Toni Kühn. Discuția va fi moderată de Tavi Scurtu. 

Artistul îi invită pe muzicieni să-și reconsidere motivația interioară și spirituală și pune problema semnificației artei, această reconstrucție făcându-se pe o idee de sorginte Zen – acțiune în non-acțiune - ce urmărește obținerea relaxării necesare concentrării. Cartea propune o metodă de lucru accesibilă oricui se află pe drumul perfecționării, atingând teme precum devenirea spirituală, credința, drumul de dincolo de arta sunetelor, dar și motivații New Age. 


„Se întâmplă câteodată să ne rătăcim pe drum. Deseori, acest lucru se întâmplă din cauza îndoielii, a frustrării acumulate sau a fricii că nu vom reuși ceea ce ne-am propus. Mă întorc la cartea lui Kenny Werner ca la un bun prieten, ori de câte ori ego-ul îmi joacă vreuna dintre aceste feste și descopăr întotdeauna ceva proaspăt și nou, care mă ajută să îmi regăsesc calea, în drumul extraordinar al cunoașterii de Sine.” 

– Alex Bota, master (violă) în muzică clasică 

„În aceeași măsură în care cartea este un mijloc de comunicare, este și muzica. De multe ori, muzicienii spun: muzica este viața mea. Oare chiar așa să fie? Faptul că ne adresăm semenilor prin arta sunetelor înseamnă că putem lăsa relațiile interumane pe plan secund sau că ele sunt subînțelese, de vreme ce cântăm pentru oameni? Kenny Werner este un artist care a sesizat rolul de vehicul al muzicii. El constată că ceea ce ne oferă muzica este dincolo de senzație, dar nu este decât o poartă ce se deschide adevăratelor călătorii, către centrul universului, care sălășluiește în fiecare din noi. Însuși faptul de a transmite valori, prin traducere, mi se pare un gest de mare altruism. De aceea consider tonifiantă inițiativa celor doi tineri traducători de a împărtăși celor ce nu cunosc limba engleză din revelațiile trezite lor de lectura acestei cărți minunate." 

– Johnny Bota, muzician, profesor doctor, animator de jazz 

„Deși există nenumărate materiale de studiu pentru toate nevoile tehnice și muzicale, Măiestrie fără efort este printre puținele cărți din domeniu care dezbat și ceilalți factori, cum ar fi obișnuințele psihologice, emoționale, personale și cele legate de exersat, care vor hotărî, prin influența lor, dacă muzicianul va reuși să se exprime cu satisfacție și bucurie, sau va sucomba frustrării." 

– Eldad Tarmu, muzician, compozitor, profesor

Sursa: Arta Sunetelor
Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

PIESĂ NOUĂ. The Different Class. Allow
PIESĂ NOUĂ. The Different Class. All...
Publicat in: 18.07.2018, Ora: 09:20AM
PIESĂ NOUĂ. Luis Fonsi, Stefflon Don. Calypso
PIESĂ NOUĂ. Luis Fonsi, Stefflon Don...
Publicat in: 18.07.2018, Ora: 06:05AM
Mircea Eremia. #Fantezia
Mircea Eremia. #Fantezia...
Publicat in: 17.07.2018, Ora: 06:02AM
ALBUM ONLINE. Bloodway. Live on Exoplanet 148
ALBUM ONLINE. Bloodway. Live on Exopla...
Publicat in: 16.07.2018, Ora: 06:54AM
PIESĂ NOUĂ. Troye Sivan cu Ariana Grande. Dance To This
PIESĂ NOUĂ. Troye Sivan cu Ariana Gr...
Publicat in: 14.07.2018, Ora: 06:50AM
LUNA AMARĂ. Live la Conti
LUNA AMARĂ. Live la Conti...
Publicat in: 26.06.2017, Ora: 09:34AM
NOUĂ CARTE. Culorile Sunetelor, de Radu Lupascu
NOUĂ CARTE. Culorile Sunetelor, de Ra...
Publicat in: 09.01.2015, Ora: 06:51AM
CARTE NOUĂ. Interviuri rock
CARTE NOUĂ. Interviuri rock...
Publicat in: 05.01.2013, Ora: 06:18AM
Romanian Tribute to Jimi Hendrix Vol. 2
Romanian Tribute to Jimi Hendrix Vol. ...
Publicat in: 22.12.2012, Ora: 06:18AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online