• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Adamo Caduco (Suceava)

Publicat in: 14.08.2016, 14:16PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 2173
Etichete: Antoniu-alexandru Flandorfer, Dalbul De Pribeag, Death In Rome, Duciag Alexandru, Gbob România 2016, Gustav Meyrink, Insana, Laburinthos, Leonard Melisch, Nistor Serban, Post Metal, Umberto Eco
Adamo Caduco (Suceava)

Adamo Caduco este o formație avantgarde Post Metal din Suceava, înființată în 2013 de către Tony Flandorfer (ca un fel de side-project pentru Laburinthos).


Stilul muzical Adamo Caduco pendulează între avangardă şi Post Metal/Rock, cu escapade în stilul Dark Wave, intervenții Ethereal, amprente Gothic şi o paletă largă de alte sonorităţi. Din punct de vedere conceptual, tema principală a proiectului gravitează în jurul imaginii omului decăzut şi erodat de timpuri, ce-şi caută soteriologic locul într-o lume muribundă.

--- 

RiCo pentru CZB: Cum s-a înființat formația?

Antoniu-Alexandru Flandorfer (solist, lider Adamo Caduco): Vă sălut și mulțumesc că în această lume supusă rigorilor consumatorismului există GBOB, festival pe care eu îl percep mai mult ca pe un curent / mișcare / comunitate culturală și mai puțin ca un concurs! La această competiție nimeni nu este învins, ci toți cei implicați trăiesc cel puțin o experimență din care vor putea să învețe unele lucruri. 

Formația Adamo Caduco s-a înființat după ce un alt proiect din care fac parte, Laburinthos, a intrat într-o pauză, propunându-ne o reconfigurare după plecarea din România a chitaristului (Daniel Borș).

--- 

CZB: Ce înseamnă Adamo Caduco pentru voi?

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Titulatura trupei exprimă starea de decădere a individului, care bolnav și caduc spiritual, după atâtea mii de ani, nu se mai regăsește în energiile primordiale.

--- 

CZB: Câte concerte ați avut până acum; în care localități?

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Până în prezent am susținut trei concerte; un concert la Brașov când am împărțit scena cu Hteththemeth, avându-l invitat la chitară alături de noi pe Costin Chioreanu, și două concerte în Suceava, la unul dintre acestea în cadrul aceluiași eveniment fiind prezenți din nou prietenii noștri din Brașov.

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută la drum cu formația? 

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Nu am experimentat nimic interesant pe drumul către și dinspre Brașov pe care l-am făcut cu ocazia concertului din data de 23.NOV.2013.

--- 

CZB: Aveți anumite mesaje pe care doriți să le transmiteți publicului? 

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): În sine, actul creațional ne implică într-o evadare din această lume. Muzica pe care o facem este conceptuală, iar mesajul transgresează simplul plan muzical. Pentru noi muzica este un ritual. Numai referindu-ne la titlurile pieselor noastre care vor figura pe viitorul album, precum The Eternal Starvation of Soul, Prodigal God, Love is an old heresy sau Sermon to oblivion, oricine își va da seama de mesajele pe care dorim să le transmitem auditoriului.

--- 

CZB: Aveți o compoziție proprie care place mai mult la public?

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Avem un material înregistrat ce conține 7 piese și care urmează a fi mixat și masterizat. Suntem onorați că pe două dintre piese va putea fi auzit un mare violonist britanic cu o discografie proprie de zece albume, exceptând colaborările avute cu trupe importante din muzica underground a dark folkului sau industrial.

Pe internet există diverse înregistrări din concertele noastre, care, însă, nu oferă o audiție de calitate, dar va fi gata în curând materialul discografic.

Pentru GBOB am pregătit o piesă cu titlul Insana care va fi pe un alt material cu versuri exclusiv în limba româna arhaică. Țin să fac precizarea că acest material, la care lucrăm la momentul actual, nu se va încadra în vreun stil de metal deja abordat la noi în țară.

--- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2016?

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Nu pot emite vreo părere în acest sens. Există doar câteva trupe care îmi atrag atenția, restul e balast.

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formații ca a ta să aibă o șansă în plus să fie descoperite și ascultate de un public mai larg?

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Această întrebare o conexez cu precedenta, nefăcând aprecieri doar la zona Moldovei. Pentru a putea identifica posibilele șanse ale unei trupe, trebuie să se întrevadă un altfel de public, care să nu fie tributar genurilor muzicale de împrumut și ușor vandabile. Deși această pretenție pe care o emit este aparent utopică, ar putea reprezenta soluția pentru toate problemele cu care se confruntă cultura și în special muzica din România.

Formațiile trebuie să se ocupe doar de muzică, iar managementul cultural să intre în atribuțiile unor persoane cu experiență în domeniu. Nu putem vorbi de o scenă muzicală cu oameni care se rezumă la cover-uri cărora nu le adaugă nici măcar o notă originală. Un exemplu de admirat este proiectul Death in Rome care are numai reinterpretări ale unor piese celebre, însă prin sonoritățile "martial" le dau acestora o cu totul altă valoare (n.a. este un subgen al muzicii post-industrial (cei mai cunoscuți și totodată inițiatorii stilului "martial" sunt cei de la Laibach, trupă care alături de Oomph! au influențat muzica celor de la Rammstein).

--- 

CZB: Dacă ai putea avea o putere supraumană, care ar fi aceasta - și de ce?

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Nu îmi doresc o asemenea putere. Nu îmbrățișez nici curentul postumanist, nu mă încântă nici conceptul de Übermensch, și cu atât mai puțin imaginea caricaturală a super-eroilor prezentată în benzile desenate sau în filmele hollywoodiene - manipulare care se bazează pe naivitatea maselor de generații întregi și afectează mentalul colectiv.

--- 

CZB: Care este Cartea și/sau Filmul tău preferat?

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Romane: Umberto Eco, Insula din ziua de ieri și Pendulul lui Foucault; Gustav Meyrink, Îngerul de la fereastra dinspre apus și Fața verde;

Studiile științifice ale lui Eric Voegelin, Michel Foucault, George L. Mosse, Carl Gustav Jung, Philippe Lacoue-Labarthe și Jean-Luc Nancy...

Filme: La Double Vie de Veronique (regizor Krzysztof Kieslowski); Zerkalo (Andrei Tarkovski); Lost Highway și Blue Velvet (David Lynch);

Seriale sau miniseriale TV: Riget (1994 - Lars von Trier); Jordskott (2015) și Charlie Jade (2005).

--- 

CZB: Care este ținta voastră ca formație?

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Obiectivul urmărit ca formație constă în a reuși să transmitem publicului mesajul nostru în mod corect, eludând compromisurile impuse de industria muzicală.

--- 

CZB: De ce v-ați înscris la GBOB România 2016?

Tony Flandorfer (Adamo Caduco): Ne-am înscris la GBOB, deoarece dorim să măsurăm efectele pe termen lung ale unei abordări noi pe care o vom face în muzica noastră. Astfel, după cum am afirmat anterior, piesa pe care o vom prezenta în cadrul evenimentului nu face parte din albumul pe care urmează să-l scoatem, ci va figura pe un alt material cu o tematică deosebită. Acest album sondează tradițiile păgâne și dimensiuile proto-românismului, intitulându-se Dalbul de Pribeag.

--- 

Mulțumesc pentru oportunitatea de vă oferi câte ceva din ceea ce însemnăm ca trupă!

Salutări tuturor!

ADAMO CADUCO vă așteaptă să vă tune în ziua de 10 a lui Răpciune (luna septembrie în calendarul popular bucovinean), atunci când Soarele va intra în Cumpănă (zodia Balanței)!

--- 

Autor:RiCo

--- 

Componența

  • Tony Flandorfer (voce, n. 28.MAI.1976)
  • Livia Feidaros (voce, pian, n. 25.NOV.1972)
  • Şerban Nistor (chitară, n. 22.DEC.1992)
  • Alexandru Duciag (bas, 18.MAI.1991)
  • Leonard Adrian Melisch (baterie, n. 14.IUN.1971)

--- 

https://www.facebook.com/adamo.caduco/home

--- 

INTERVIU Laburinthos

http://czb.ro/articol/1870/

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
Finala GBOB România 2016
Finala GBOB România 2016...
Publicat in: 14.12.2016, Ora: 14:00PM
Aurel Cotarcă (n. 17.APR.1969 la Timișoara)
Aurel Cotarcă (n. 17.APR.1969 la Timi...
Publicat in: 03.12.2016, Ora: 08:41AM
Adamo Caduco despre Finala GBOB România 2016
Adamo Caduco despre Finala GBOB Român...
Publicat in: 17.11.2016, Ora: 06:29AM
GBOB România 2016
GBOB România 2016...
Publicat in: 17.11.2016, Ora: 05:49AM
Reddok (Bocșa, CS)
Reddok (Bocșa, CS)...
Publicat in: 17.10.2016, Ora: 06:20AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online