• czb.ro
Zoom. Artist. Strain

Neo (HU)

Publicat in: 30.03.2011, 13:56PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 759
Etichete: Eklektogram, Eniko Hodosi, Gergő Szőcs, Hi-tech World, Kontroll, Lo-tech Man, Maps For A Voyage, Matyas Milkovics, Márk Moldovai, Nimrod Antal, Peter Kovary, Six Pixels, The Picture
Neo (HU)
  • Ţara de origine: Ungaria (Budapesta)
  • An înfiinţare: 1998
  • Gen muzical: Electronica

---

Proiectul duetului Matyas Milkovics şi Márk Moldovai a devenit cunoscut şi a fost apreciat în timp record, datorită single-ului de debut (prelucrarea temei clasice a filmului Pantera Roz, care a ajuns să fie promovată în peste 20 de ţări pe plan mondial).

---

Succesul coloanei sonore a creat un val atât de mare la nivel European, încât Neo devine un caz unic în muzica contemporană maghiară, primind o ofertă concretă de colaborare cu o agenţie de management din Anglia. Din păcate, formaţia era incapabilă să respecte termenele de timp prestabilite de englezi, iar colaborarea pică. Am pus o întrebare legată şi de acest moment din istoria formaţiei, iar managementul a refuzat ca artistul să dea un răspuns concret acestei întrebări, pentru că nu este relevant pentru actvitatea formaţiei la ora actuală.

---

Matyas (keyboards, programare, voce) rămâne cu numele şi compune muzică în continuare alături de Enikö Hodosi (voce, chitară, keyboards) şi Kőváry Péter (voce, chitară). Până s-a găsit această formulă ideală de lucru, într-o perioadă, se lucrează cu mai mulţi muzicieni mercenari (precum Gergő Szőcs, la toba electronică, în 2004).

---

Printre altele, Neo a deschis pentru Kraftwerk anul trecut la Balaton Sound 2009.

---

Neo a venit în contact cu publicul românesc la festivalurile Best’Fest 2009 şi Peninsula 2010, având fani din rândul ascultătorilor de muzică Electro şi Indie.

Pe parcursul primilor 13 ani s-au înregistrat 4 albume, 11 single-uri şi nenumărate remixuri, iar în Ungaria sunt câştigători ai premiilor “Trupa anului”, “Videoclipul anului”, “Soundtrack-ul anului”.

---

Formaţia a devenit cunoscută pe plan europea datorită coloanei sonore a mult aclamatului film Kontroll, regizat de Nimrod Antal, albumul cu muzica originală fiind distribuit în toată Europa de Warner Music.

---

Influenţele lor diferă de la album la album; în momentul de faţă sunetul lor se află undeva între Depeche Mode, Kraftwerk, Cut Copy şi IAMX. Stilul lor heterogen se adresează unui public eclectic: de la ascultători de rock, trecând prin muzică electronică, până la muzică de club.

Un punct de referinţă în cariera lor este participarea constantă la Festivalul Sziget din Budapesta.

---

Cele mai recente materiale discografice sunt EP-urile Six Pixels şi Serial Killer, care prefaţează lansarea albumului The Picture în 2011.

---

Turneul din Transilvania

MARTIE – APRILIE 2011

În perioada în care s-a postat acest articol la CZB, Neo revenea la un an după concertele de club din Cluj şi Bucureşti pentru un turneu în Transilvania:

  • 30 martie 2011. Oradea. Moszkva Cafe
  • 31 martie 2011. Timişoara. Cafe D'Arc
  • 1 aprilie 2011. Arad. KF
  • 2 aprilie 2011. Cluj-Napoca. Booha Bar

---

Componenţa

  • Matyas Milkovics – keyboards, programming, vocals
  • Eniko Hodosi – vocals, guitars, keyboards
  • Peter Kovary – vocals, guitars
Benedek Tamás (pentru prestaţiile live, la tobe)

---

Discografie

  • Eklektogram (1999, HU #11)
  • Lo-Tech Man, Hi-Tech World (2002)
  • Kontroll (EP, 2003)
  • Maps for a Voyage (2006, HU #8)
  • Six Pixels (EP, 2010)
  • The Picture (2011)

---

www.myspace.com/theneoworld

---

---

INTERVIUL CZB cu Matyas în limba maghiară

http://czb.ro/articol/1157/

---

INTERVIUL CZB cu Matyas în limba română

http://czb.ro/articol/1158/

---

FOTOREPORTAJ CZB. Cluj. 5 mai 2010

http://czb.ro/articol/1159/

---

CRONICA CZB. Neo / Grimus. CLUJ. 5 mai 2010

http://czb.ro/articol/1160/

---

CRONICA Metropotam. Neo. Best’Fest 2008

http://metropotam.ro/bestfest/2008/07/art5191360361-Bestfest-2008-Neo/

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Milan Rakić (Exit Fest, Revolution Festival)
Milan Rakić (Exit Fest, Revolution Fe...
Publicat in: 08.10.2016, Ora: 06:09AM
Graham Robinson (UK)
Graham Robinson (UK) ...
Publicat in: 20.08.2016, Ora: 12:29PM
Crossover (Miskolc, HU)
Crossover (Miskolc, HU)...
Publicat in: 18.07.2016, Ora: 06:24AM
Nest of Plagues (Budapest, HU)
Nest of Plagues (Budapest, HU)...
Publicat in: 30.06.2016, Ora: 06:31AM
Eufobia (Bulgaria)
Eufobia (Bulgaria)...
Publicat in: 19.05.2016, Ora: 06:39AM
Neo (HU). Matyas
Neo (HU). Matyas...
Publicat in: 30.03.2011, Ora: 12:27PM
HU. NEO. Matyas Milkovics. MAGYARUL
HU. NEO. Matyas Milkovics. MAGYARUL...
Publicat in: 30.03.2011, Ora: 12:18PM
FOTO. Neo. CLUJ. 5.MAI.2010
FOTO. Neo. CLUJ. 5.MAI.2010...
Publicat in: 06.05.2010, Ora: 12:52PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2017 • Revista De Muzica Online