• czb.ro
Byte. Editoriale

Semifinala GBOB Oltenia. O altfel de provocare pe acorduri muzicale

Publicat in: 23.04.2016, 10:57AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1130
Etichete: Black Ice, Consequence, Eufobia, Florea Bianca, Htehthemeth, Micul Paris, Rock Teen Spirit, Semifinala Gbob Oltenia, Semifinala Gbob Oltenia 2016, Voluntar Gbob România
Semifinala GBOB Oltenia. O altfel de provocare pe acorduri muzicale

Great. Balanced. Original. Bewitching! Sau altfel spus, Semifinala GBOB Oltenia 2016. O competiţie muzicală care a adunat pe aceeaşi scenă, în seara de 9 aprilie, in Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea, 8 trupe din diferite colţuri ale ţării, dar şi dinafara ei, una dintre ele, chiar cea câştigătoare, fiind din Bulgaria. Evenimentul, care a durat în total mai bine de 4 ore, a fost unul pe cât de dinamic, energic, inedit, pe atât de calculat şi organizat într-un mod profesionist. Şi spun asta pentru că toate au mers „ca pe roate” desfăşurându-se conform programului şi conform aşteptărilor.

Global Battle Of Bands este un eveniment extrem de interesant deoarece conceptul care stă la baza sa este unul foarte inovativ, care şi-a propus să treacă peste toate barierele, fie că vorbim despre cele muzicale, teritoriale sau de vârstă. S-a sesizat acest lucru prin faptul că la această semifinală, de exemplu, au participat trupe din diferite zone ale ţării, precum Bucureşti, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, dar au fost şi participanţi veniţi din Sofia, Bulgaria (Eufobia). Astfel, aceasta a fost şi prima semifinală internaţională GBOB România 2016. Totodată, diversitatea a fost observabilă şi datorită faptului că una din trupele în concurs, Rock Teen Spirit, a avut atunci debutul pe scenă, în faţa unui public numeros, iar două din trupele participante, Micul Paris şi Black Ice sunt trupe de cover-uri. Este atât de încântător să poţi face parte din organizarea unui astfel de eveniment (în care apartenenţa la un anumit gen muzical nu reprezintă o prioritate), care aduce laolaltă muzicieni din toate sferele, toţi împărtăşind aceeaşi pasiune, emoţie, oameni pentru care viaţa care nu reprezintă un drum sinuos, ci un portativ.    

Nota de originalitate a trupelor înscrise în concurs a surprins plăcut,  descoperindu-se creaţii proprii foarte diverse, care au fost apreciate de public. În fond, aceasta este ideea principală a competiţiei, de descoperi, de a promova, la nivel internaţional, cele mai bune, dedicate, convingătoare grupuri muzicale. Este pentru acei artişti buni dar ascunşi, cărora GBOB le creează cadrul ideal de afirmare.

Şi pentru că tot vorbeam despre pasiunea pentru muzică, am descoperit că există multe moduri de a demonstra afiliaţia pentru această artă. Personal am fost fascinată dintotdeauna de acordurile chitărilor şi captivată de Muzica pe care o mâna de oameni o poate realiza, care te poartă într-un miraj, pentru mine, inegalabil. Acest lucru m-a făcut să vreau să devin voluntar în cadrul GBOB România, a unui asemenea concurs, deoarece mi se pare foarte incitant să ştii ce se întamplă dincolo de perdea”, în spatele a ceea ce văd spectatorii şi mai ales, să participi la organizarea unui astfel de eveniment, cu o asemenea amploare.

Această experienţă a fost cu totul deosebită, am avut ocazia să învăţ o mulţime de lucruri noi, dar cel mai important, să cunosc oameni frumoşi! Deşi în dimineaţa dinaintea concertului eram oarecum timorată pentru că nu stiam persoanele din organizare, am avut plăcerea să descopăr, aș putea spune fără să exagerez, o căldură aparte din partea tuturor celor prezenţi în juriu şi în organizare. Totodată, mi-a oferit ocazia de a creea noi contacte, de a cunoaşte oameni din diferite domenii de activitate, de a lega prietenii… pe scurt, de a face parte din familia GBOB România.

Am descoperit şi în rândul formaţiilor participante persoane foarte deschise, dedicate, oameni care trăiesc prin muzică şi caută inspiraţia în fiecare element. Mi-a plăcut foarte mult prestaţia acestora, Eufobia (Bulgaria), de exemplu, care este şi trupa care a câştigat semifinala aceasta, a înțeles foarte bine ideea de a fi competitiv, de cât de important este să ai prezenţă scenică, să-ţi creezi o relaţie cu publicul, lucru care a convins juriul şi le-a adus şi premiul I in acea seară. Cu toate acestea, vâlcenii de la Black Ice au reuşit să atragă cel mai mult atenţia şi admiraţia celor din faţa scenei, aceştia fiind si cei care le-au asigurat, prin vot, locul II.  O surpriză plăcută a serii a fost formația de pe locul III, o trupă care deşi nu s-a închegat de multă vreme, au reuşit să energizeze publicul, creând o atmosferă incendiară. Consequence, din Sibiu, a ţinut oamenii într-o agitaţie continuă prin carisma ei, rezonând cu publicul prin emoţie, freamăt.

După încheierea concursului a urcat pe scenă Htehthemeth, care a ținut publicul în priză, fiind şi un concert de lansare a albumului “Best Worst Case Scenario”. Aceştia au fost foarte aclamaţi de public, mai ales datorită stilului lor aparte.

Semifinala GBOB Oltenia 2016 a fost un eveniment complet şi complex care a oferit publicului, timp de mai bine de patru ore, experienţe inedite, emoţii, un show deplin, desăvârşit.

 

Autor: Florea Bianca

Voluntar GBOB România

(studentă la facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice Sibiu)

 

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Discriminarea artiștilor români
Discriminarea artiștilor români...
Publicat in: 01.04.2015, Ora: 04:14AM
FRANK BLACK. HEADACHE
FRANK BLACK. HEADACHE...
Publicat in: 05.11.2014, Ora: 06:29AM
GVSTY: NE LIPSEŞTE SCENA EMO
GVSTY: NE LIPSEŞTE SCENA EMO...
Publicat in: 29.10.2014, Ora: 06:11AM
Violul de martzi #18. Stilurile muzicale și muzicienii români
Violul de martzi #18. Stilurile muzica...
Publicat in: 20.11.2012, Ora: 06:48AM
Violul de martzi #17. Forumul
Violul de martzi #17. Forumul...
Publicat in: 13.11.2012, Ora: 11:43AM
2018.IUN.29. TM. Capcana. Eufobia
2018.IUN.29. TM. Capcana. Eufobia...
Publicat in: 24.06.2018, Ora: 06:01AM
2017.NOV.18. B. Paque Bistro and More. Micul Paris
2017.NOV.18. B. Paque Bistro and More....
Publicat in: 13.11.2017, Ora: 06:48AM
CLIP NOU. Eufobia. Graveyard
CLIP NOU. Eufobia. Graveyard...
Publicat in: 08.11.2017, Ora: 06:10AM
2017.AUG.26. Râmnicu Vâlcea. Aby Stage Bar. Black Ice, Nu Face Nimic
2017.AUG.26. Râmnicu Vâlcea. Aby Sta...
Publicat in: 22.08.2017, Ora: 11:43AM
TURNEU NOU. Christ Agony in Romania si Bulgaria
TURNEU NOU. Christ Agony in Romania si...
Publicat in: 15.03.2017, Ora: 11:14AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2023 • Revista De Muzica Online