• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Gorun (Timișoara)

Publicat in: 20.09.2016, 19:46PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 395
Etichete: Alexandru Ionut Matasa, David Craioveanu, Gabriel Bot, Intelepciunea, Marcel Gug, Zoltan Papp
Gorun (Timișoara)

Acesta este primul interviu CZB cu formația timișoreană Gorun, realizat în preajma Semifinalei GBOB Banat 2016.

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum s-a înființat formația?

Marcel Gug (voce): Gorun a luat naștere ca o idee (pe care am avut-o) la sfârșitul anului 2012. Eu am conceput liniile melodice respectiv textele, urmând a fi prelucrate. Ideea de a înființa o trupă, a venit, în urma unor discuții cu oameni pasionați, dornici să participe la un asemenea proiect. Pe măsură ce proiectul a evoluat, unii au renunțat din lipsă de timp, alții și-au planificat alte priorități. După diferite încercari în ceea ce privește proiectul muzical, am reușit să ajung la formula actuală, care se menține din anul 2014.

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce înseamnă Gorun pentru voi?

Marcel Gug (voce): Gorun pentru noi este un SIMBOL specific românesc, înseamnă putere, mândrie, este o moștenire pe care dorim să o lăsăm în urma noastră.

--- 

CZB: Câte concerte ați avut până acum; în ce localități? 

Marcel Gug (Gorun): Până în prezent concertele Gorun s-au limitat la orașul nostru Timișoara. Cum trupa a trecut de-a lungul celor 2 ani prin diferite schimbări în ceea ce privește membrii trupei, nu am dorit să facem ieșiri dese și să nu fim pregătiți, ci am convenit ca în momentul în care considerăm că putem sta cu „fruntea sus” la un concert, atunci va fi momentul ieșirii pe scenă. În prezent suntem programați pentru concerte la cluburile locale și în Reșița.

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația? 

Marcel Gug (Gorun): Dat fiind faptul că urmăm să pornim la drum cu trupa ... întâmplări pozitive așteptăm și noi.

--- 

CZB: Cum compuneți muzica voastră? 

Marcel Gug (Gorun): Textele și liniile melodice sunt compuse de solistul trupei, dar prin intermediul colegilor piesele și-au primit expresivitatea și „hainele” specifice Gorun

Pasiunea și expresivitatea se regăsește în toate melodiile noastre, fiecare membru înțelegând foarte bine că putem primi doar dacă oferim publicului tot ce este mai bun. Sătui de șabloane, textele melodiilor sunt inspirate din viața de zi cu zi al omului de rând, omul obișnuit cu „intemperiile” acestei vieți, iar melodiile vin în întâmpinarea acestora cu o orchestrație care îmbracă prin expresivitate piesele în ansamblu lor.

--- 

CZB: Aveți o compoziție proprie care place mai mult la public?

Marcel Gug (Gorun): Avem compoziții proprii dar deocamdată nu sunt puse pe internet, considerand că este mai bine ca fiecare piesă să fie pusă după o mini perioadă de „maturare”. Nu dorim să facem kilograme de piese nici să facem lucru de mântuială și de aceea considerăm că piesele au nevoie de o mică perioadă de așezare.

--- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2016?

Marcel Gug (Gorun): Cu fiecare an ce trece, trupele sunt mai bine pregătite, mai expresive, mai hotărâte să își exprime punctele de vedere în ce privesc idealurile lor în materie de creativitate, abordare scenică etc., fiecare înțelegând bine că în ziua de azi nu este loc de mediocritate, ori ești foarte bun și tinzi să devii tot timpul și mai bun ori ... publicul te va taxa și vei ramâne în umbră.

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formații ca a ta să aibă o șansă în plus să fie descoperite și ascultate de un public mai larg?

Marcel Gug (Gorun): Consider că mai multe canale media care să fie îndreptate și spre promovare nu doar spre latura comercială ar fi bine-venite. Trupe care doresc să arate munca, dăruirea lor, sunt înăbușite de bariere, de la emisiuni specifice până la banii necesari deplasărilor, cazărilor pentru concerte, asta ca să nu mai vorbim de imprimări, realizare de videoclip, găsirea unui impresar care crede în potențialul trupei, „eterna poveste”.

--- 

CZB: Dacă ar fi să ai o putere supraumană, care ar fi aceasta?

Marcel Gug (Gorun): ÎNȚELEPCIUNEA cred că este puterea supraumană care mi s-ar potrivi. Timpul demonstrează că unele decizii erau mai bune dacă se analizau dintr-un anumit punct de vedere, altele din alt punct de vedere, iar înțelepciunea conform Diderot este „știința fericirii”, deci care om nu ar dori sa fie permanent fericit? ...

--- 

CZB: Care este Cartea și/sau Filmul tău preferat? 

Marcel Gug (Gorun): Filmul meu preferat este Stigmata, cartea preferată este Reconectarea de Dr. Eric Pearl. 

--- 

CZB: Care este ținta voastră ca formație? 

Marcel Gug (Gorun): Țința noastră este să ajungem în punctul în care putem spune ceva, o alta ar fi să ne menținem ca trupă și să lasăm o urmă frumoasă …

--- 

CZB: De ce v-ați înscris la GBOB România 2016?

Marcel Gug (voce, Gorun): Ne-am înscris la GBOB România pentru ca este una dintre puținele oportunități reale ca lumea să audă ceea ce dorim să spunem, să simtă ceea ce dorim să transmitem și să creem o relație de simbioză între noi și publicul care gustă piesele noastre. Noi avem nevoie de fiecare dintre ei ca să vină alături de noi, să ne susțină, să ne împărtășească poveștile lor de viață, fiind o posibilă inspirație pentru piesele ce vor urma iar ei să găsească în muzica noastră un refugiu, o sursă de relaxare și de refulare.

--- 

Autor: RiCo

--- 

COMPONENȚA

  • Marcel Gug (voce)
  • Gabriel Bot (baterie)
  • David Craioveanu (bas)
  • Zoltan Papp (chitară)
  • Alexandru Ionut Matasa (chitară)


https://www.facebook.com/GORUN-1463744480526367/?ref=hl

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
Scena muzicală. România 2016
Scena muzicală. România 2016...
Publicat in: 23.05.2016, Ora: 06:46AM
Gorun (Timișoara)
Gorun (Timișoara)...
Publicat in: 16.05.2016, Ora: 06:45AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online