• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Between Colors (Bucuresti)

Publicat in: 14.03.2016, 06:59AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 724
Etichete: Between Colors, Cristina Popa, Dan Niculescu, Gbob Romania 2016, Ioana Balaji, Khryss, Mihai Stan, Rach, Semifinala Gbob Muntenia
Between Colors (Bucuresti)

2015 a fost un an in forta pentru trupa, acestia lansand primul videoclip official, multe concerte, o schimbare de stil, precum si nominalizarea la categoria Best Romanian Metal Newcomer la Premiile Metalhead si calificarea la finala Rock in Parc.

În 2016, Between Colors s-a înscris la GBOB România și va urca pe scena de la Clubul Țăranului București vineri 18 martie pentru participarea la Semifinala GBOB Muntenia.

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum s-a înființat formația?

Dan Niculescu (chitară): Initial am creat trupa ca si proiect acustic in iulie 2012, dar in scurt timp a crescut in ceva mult mai amplu – o formatie de metal simfonic. In toamna lui 2014 ne-am schimbat stilul din nou si am incorporat chitari cu 7 corzi si influente moderne precum nu metal, industrial si metalcore.

Ioana Balaji (Rach, bas): Eu am venit in iulie 2013 si am ajutat in gasirea noilor membri. De la cautarea nereusita a unui tobosar, am ajuns la un chitarist, Mihai. Am vorbit cu el si am cazut de comun acord sa vina la auditie, el cantand si la tobe. Iar pe Cristina am cunoscut-o pe un platou de filmare si din vorba-n vorba am ajuns sa ne vedem la auditie in sala de repetitie.

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce înseamnă Between Colors pentru voi?

Mihai Stan (baterie): Sunt mai multe componente. Una dintre ele fiind influenta din partea mai multor trupe precum PINK Floyd, Deep PURPLE, BLACK Sabbath, WHITEsnake.

Dan Niculescu (chitară): Fiindca imbinam mai multe stiluri, deci avem o paleta larga de culori, cumva ne gandim ca suntem “intre” ele. Numele contine si ideea de a fi intre mai multe stari, atat pozitive cat si negative. Si n-as fi sincer daca n-as mentiona si albumul Colors de la Between the Buried and Me.

--- 

CZB: Câte concerte ați avut până acum; în ce localități?

Dan (Between Colors): Am avut pana acum 14 concerte si am mai avut inca unul în 6 februarie in deschiderea prietenilor de la Breathelast. Majoritatea au fost in Bucuresti, dar am avut unul si la Buzau. Am cantat pe marile si micile scene din capitala, de la Club Underworld pana in Fabrica si pe Arenele Romane in cadrul concursului Rock in Parc, unde ne-am si calificat in finala.

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația?

Cristina Popa (voce): Sa spunem doar ca nu v-am putea povesti fara ca toti cititorii sa aibe peste 18 ani si abonament lunar la reducere.

--- 

CZB: Cum compuneți muzica voastră? 

Dan (Between Colors): In principiu eu compun toata muzica, iar Cristina vine cu versurile si liniile vocale. Compun si inregistrez un demo ce contine piesa in forma ei aproape finala, cu toate instrumentele, de la chitara pana la tobe, orchestratii si sintetizatoare. Apoi o trimit trupetilor, care vin cu feedback - si mai cizelam la sala, ca sa vina si Mihai si Rach cu influentele lor.

Cristina Popa (voce): Versurile, in mare parte, sunt abstracte, metaforice si raw. Se schimba de la o stare la alta modul de compozitie si interpretarea lor nu e niciodata la fel, plus ca lasa loc sa fie listener-created.

--- 



--- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2015?

Cristina (Between Colors): Scena muzicala romaneasca din 2015 putea sa ma multumeasca mai mult, putea sa se axeze mai mult pe noile valori decat pe cele vechi, putea sa evolueze mai tare, putea sa vina mai mult in ajutorul trupelor s.a.m.d. dar nu pot sa zic ca a fost dezamagitoare pentru ca a fost un an prosper pentru trupa. Mi-as fi dorit sa iasa la suprafata mai multe cluburi bune in care sa se poata canta si mi-as fi dorit ca respectul pentru trupele pregatite din Romania sa se simta mai bine, sa fie ajutate, nu sa li se puna bete in roate.

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formații ca a ta să aibă o șansă în plus să fie descoperite și ascultate de un public mai larg?

Cristina (Between Colors): Asa cum am mentionat mai devreme, mai mult respect pentru trupe, adica plata decenta (pentru ca trupele au de platit sali de repetitii, instrumente etc. – e un job ca oricare altul), cluburi decente in care se pot sustine concerte, organizare corespunzatoare, mai multe evenimente si mai multe colaborari intre trupe (o comunitate mai unita a metal-ului).

Rach (bas): Cred ca cel mai bine punctat ar fi daca cei cu mai multa experienta si multi ani in spate, incepand de la organizatori si incluzand muzicieni, artisti, fotografi etc. ar incerca sa ajute formatiile tinere, care sunt competente, in vederea formarii si evoluției lor profesionale, macar in scopul ca tara asta sa-si poata crea o baza de trupe pe toate genurile cu care sa se poată mandri.

--- 

CZB: Dacă ai putea avea o putere supraumană, care ar fi aceasta - și de ce?

Mihai (baterie): Sa pot canta la mai multe instrumente in acelasi timp pentru ca muzica e cel mai important lucru pentru mine.

Rach (bas): Telekinezie pentru ca sunt fana Borderlands si Maya e cea mai tare. Sau sa pot controla tunetul ca sa fie sincrozat cu breakdown-urile.

Dan (chitară): Sa nu imi trebuiasca bani si sa pot compune toata ziua. Pentru motive evidente. Sau macar sa nu mai imi trebuiasca sa dorm.

Cristina (voce): Sa pot sa zbor pentru ca mi se pare cel mai frumos lucru.

--- 

CZB: Care este Cartea și/sau Filmul tău preferat? 

Cristina (voce): Orice de Edgar Allan Poe si All That Jazz de Bob Fosse si La Danza de Realidad de Alejandro Jodorowsky si Persona de Ingmar Bergman.

Mihai (baterie): Divina Comedie de Dante si ca filme, Whiplash si Amadeus.

Rach (bas): Profetiile Celestinei de James Redfield si ca filme, Sucker Punch si Titan A.E.

Dan (chitară): Ca si carti, Dune de Frank Herbert si “trilogia cu 5 parti” Hitchhiker’s Guide to the Galaxy de Douglas Adams. Ca film, The Matrix.

--- 

CZB: Care este ținta voastră ca formație?

Cristina (voce): Sa pot sa mananc frisca pe gratis tot timpul.

Rach (bas): Sa ajungem sa cantam cu trupele noastre preferate pe aceeasi scena si sa avem videoclipuri cat mai “cinematice”.

Mihai (baterie): Eu n-am o tinta, cant in trupa pentru ca simt ca asta trebuie sa fac.

Dan (chitară): Sa pot comunica prin intermediul muzicii noastre cu cat mai multa lume. Nimic nu se compara cu sentimentul pe care il ai cand se produce o legatura intre tine, ca artist, si ascultator.

--- 

CZB: De ce v-ați înscris la GBOB România 2016?

Dan (Between Colors): Ne-am inscris pentru ca este o ocazie foarte importanta pentru noi si pentru ca simtim ca avem ceva de dovedit. Pe langa asta, orice prilej de a canta pe scena este binevenit si abia asteptam sa va dam “a small taste” din ce inseamna Between Colors!

--- 

Autor: RiCo

--- 

COMPONENȚA

  • Cristina Popa (voce)
  • Dan Niculescu (chitară solo)
  • Ioana Balaji (bas)
  • Mihai Stan (baterie)

www.facebook.com/betweencolors.band/

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
TURNEU. Between Colors. Simulacrum
TURNEU. Between Colors. Simulacrum...
Publicat in: 08.02.2018, Ora: 06:13AM
2018.FEB.3. TM. Manufactura. Between Colors
2018.FEB.3. TM. Manufactura. Between C...
Publicat in: 29.01.2018, Ora: 06:52AM
2017.DEC.9. CJ. Mike's Pub. Between Colors, Scars of a Story (lansare Simulacrum)
2017.DEC.9. CJ. Mike's Pub. Between Co...
Publicat in: 07.12.2017, Ora: 14:57PM
TURNEU NOU. Between Colors. Simulacrum
TURNEU NOU. Between Colors. Simulacrum...
Publicat in: 09.11.2017, Ora: 06:13AM
2017.NOV.11. B. Quantic. Between Colors
2017.NOV.11. B. Quantic. Between Color...
Publicat in: 06.11.2017, Ora: 06:08AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2024 • Revista De Muzica Online