• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Adastia (Craiova)

Publicat in: 31.01.2016, 15:24PM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 422
Etichete: Adastia, Adda Witch, Adelina Tudorache, Avatar, Catalin Branzan, Dan Scurtu, Gbob Romania 2016, Marian Calin
Adastia (Craiova)

Adastia reprezintă nucleul de baza de la Avatar cu o nouă voce și un stil mai uman. Formația de Symphonic power metal din Craiova inca nu are o istorie proprie, totul mulându-se pe contextul in care Avatar își desfășura activitatea.

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum s-a înființat formația?

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Ideea unui nou inceput muzical ii apartine basistului Catalin. Provocarea lui m-a bucurat si m-a prins mai mult decat as fi crezut; a venit apoi randul lui Marian (baterie) sa fie „corupt” si iata-ne implicati trup si suflet intr-o noua aventura unde ne bucuram mult sa o avem alaturi de noi si pe Adda (voce), a carei prezenta a dat trupei un nou suflu.

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce înseamnă Adastia pentru voi?

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Adastia este un nume propriu inventat de noi si a carui sonoritate ne-a placut. In acest moment, pentru mine cel putin, inseamna motivul pentru care a inceput iar sa ma prinda tot mai des dimineata compunand si aranjand idei muzicale. 

--- 

CZB: De ce s-au decis muzicienii de la Avatar să înființeze un nou proiect muzical - se lucrează în paralel / sau s-au desprins de Avatar

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Cred ca Adastia este o continuare a ceea ce faceam in Avatar, dar la alt nivel muzical. Acum 16 ani Avatar se regasea instrumental in zona muzicii melodioase, cu multe clape si elemente progresive. Ramanand ancorata puternic in zona metal, Adastia este o reintoarcere la muzica si melodie, dar intr-un stil mai putin agresiv - si mai modern. 

Cat despre Avatar, (aceasta) si-a propus sa continue cu un nou chitarist in locul meu.

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația Avatar (în care povestiți despre cei trei muzicieni de la Adastia)? 

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Sunt aproape 20 de ani de experiente interesante… nu stiu ce as putea alege. Probabil primele deplasari la concertele din strainatate imbarcati in Dacii vechi ce amenintau ca se destramă in fiecare moment…

--- 

CZB: Cum compuneți muzica voastră? Aveți anumite mesaje pe care doriți să le transmiteți publicului?  

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Consider ca o pictura trebuie sa impresioneze in primul rand prin frumusetea estetica, dezbracata de orice mesaj. Anumiti critici considera ca valoarea sa poate fi umbrita sau amplificata datorita mesajului. Dar vremurile trec, percepția mesajelor se schimba in timp, de asemenea in spatii culturale diferite… iar intr-un final, constanta ramane doar frumusetea sa intrinseca.  Muzical, nu am cautat niciodata sa transmit mesaje si nici nu voi incerca sa o fac vreodata; daca reusim sa impresionam, vreau sa fie doar prin calitatea actului artistic. In plus, societatea de astazi este bombardata cu „mesaje” din toate directiile; sa lasam arta sa fie arta si ideologii sa ideologeasca.  

Iar despre cum compunem muzica efectiv, ar urma sa descriu „linia de productie” complicata si plictisitoare de prezentat intr-un interviu care trebuie sa fie placut si interesant. 

--- 

CZB: Aveți o compoziție proprie care place mai mult la public… aveți un link pe net la această piesă?

Dan Scurtu (chitară, Adastia): In momentul de fata, dupa un an de la decolare, avem mai multe piese compuse si prezentate live, aflate in stadii avansate de pre-productie. Foarte curand vom prezenta o prima piesa de studio. Aceasta este To The North si deocamdata poate fi vizionata pe canalul nostru youtube intr-o varianta live, editata.  --- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2016?

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Observ multe trupe noi, dar si old musicians care se reinventeaza, astfel scena romaneasca tinde sa se mai desprinda de starea de fapt old school care a dominat puternic in trecut, ceea ce cred ca este un lucru pozitiv.

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formații ca a ta să aibă o șansă în plus să fie descoperite și ascultate de un public mai larg?

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Sincer, nu stiu. Metalul a fost intotdeauna un stil de nisa, ma feresc sa folosesc termenul de „public larg” …   As putea acuza radiourile, cluburile, televiziunile ca nu promoveaza astfel de muzica, dar pana la urma traim intr-o societate bazata pe consum, cerere si oferta, iar cererea este din pacate pentru alte genuri de muzica. Am citit undeva ca metalul este apanajul tarilor civilizate. Prin urmare solutia ar fi educatia muzicala in scoli, modelarea diferita a noilor generatii, dar deja mergem prea departe…

--- 

CZB: Dacă ai putea avea o putere supraumană, care ar fi aceasta - și de ce? 

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Sa pot face vizite in trecut si sa asisit pe viu la viata marilor oameni de stiinta si artisti. De exemplu sa fiu in sala la premiera Simfoniei a 9-a, sa-l urmaresc pe Rubens pictand un tablou, lista nu s-ar termina niciodata…

--- 

CZB: Care este Cartea și/sau Filmul tău preferat? 

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Imposibil de ales…

--- 

CZB: Care este ținta voastră ca formație? 

Dan Scurtu (chitară, Adastia): Cele mai bune rezultate in viata le-am obtinut atunci cand am lucrat dintr-o motivatie interioara bazata pe pasiune. Cand am inceput sa lucrez la norma pentru a atinge tinte, am dat-o in bara 

--- 

CZB: De ce v-ați înscris la GBOB România 2016?

Dan Scurtu (chitară, Adastia): De ce nu, suntem o trupa noua pana la urma, este o ocazie frumoasa de a fi cunoscuti publicului autohton.

--- 

Autor: RiCo

--- 

COMPONENȚA

  • Adelina Tudorache (Adda Witch, voce)
  • Dan Scurtu (chitară, clape)
  • Catalin Branzan (bas)
  • Marian Calin (baterie)

--

https://www.facebook.com/adastia

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
2018.APR.20-22. Craiova. Cult Music Club. Iron Queens Festival
2018.APR.20-22. Craiova. Cult Music Cl...
Publicat in: 20.03.2018, Ora: 06:17AM
ÎMPREUNĂ REZISTĂM (partea 4/2016)
ÎMPREUNĂ REZISTĂM (partea 4/2016)...
Publicat in: 01.03.2017, Ora: 10:48AM
GBOB Romania. Retrospectiva 2015-2016
GBOB Romania. Retrospectiva 2015-2016...
Publicat in: 31.12.2016, Ora: 06:17AM
PROGRAMUL Finalei GBOB România 2016 / transmis de AltRadio.tm.ro
PROGRAMUL Finalei GBOB România 2016 /...
Publicat in: 04.12.2016, Ora: 11:29AM
PROGRAMUL Finalei GBOB România 2016 / transmis de AltRadio.tm.ro
PROGRAMUL Finalei GBOB România 2016 /...
Publicat in: 04.12.2016, Ora: 11:20AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online