• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Ataria (Nelu Brindea, coordonatorul Uniunii Cluburilor de Motociclisti din Romania)

Ataria (Nelu Brindea, coordonatorul Uniunii Cluburilor de Motociclisti din Romania)

Albumul de debut Prizonieri in mister s-a lansat în 2003; piesa titulară a fost apreciată în clasamentele muzicale de gen ale vremii.

In 2006, revista germană Underground Empire apreciază Ataria ca fiind Cea mai originală formație din Europa de est.

Ataria își înființează propriul studio la Zalău în 2008.

Cea mai mare reușită a formației vine în 2011 – 2012, când ajunge în Clasamentele Road Runner Records (din Olanda) rămânând timp de 11 săptămâni pe Locul 1 în Weekly Rock Band Chart, ajungând pe Locul 1 în Daily Rock Band Chart în 84 de zile, rămânând în clasamentul Top 100 Chart pe o perioadă de 17 luni (până la încheierea clasamentului în care se ținea cont de 3000 de formații diferite din întreaga lume).

--- 

Ataria (Zalău) a participat la Semifinala GBOB Crișana-Maramureș în 29.MAI.2015. Am primit răspunsurile la interviu după semifinala regională și de abia acum apucăm să postăm articolul, după încheierea concursului GBOB România 2015.

Sperăm să auzim mai multe despre formație în 2016.

--- 

RiCo pentru GBOB România: Cum s-a înființat formația?

Nelu Brindea (voce, chitară solo, Ataria): Initiativa a venit dupa propunerea Cercului Militar Zalau de a se forma o trupa folk… si “folk” a iesit…dar nu din instrumentele noastre J. …(Asta) se intampla in toamna lui 2001.

--- 

RiCo pentru CZB: Ce înseamnă ATARIA pentru voi?

Nelu Brindea (voce, chitară solo, Ataria): Numele a fost ales printr-un joc de litere, in asa fel incat sa aiba o fonica tipica heavy-metal (dupa parerea noastra), sa fie usor de retinut (?!) dar in special sa nu insemne nimic in limbile romana si engleza. Mai mult de atat ne interesa sa nu se creeze confuzie prin folosirea unor cuvinte uzuale. Asadar, cand spui Ataria, te gandesti doar la un singur lucru…the rock band J

--- 

CZB: Care au fost realizările formației de peste granițe în ultimii 10 ani? 

Nelu Brindea (Ataria): Deja sunt multe pentru un interviu… J Voi enumera cateva care consideram ca sunt mai interesante, insa cea mai mare realizare cred ca este faptul ca am atras atentia rocker-ilor de peste tot asupra noastra (de bine), avand nenumarati fani in mai toate tarile lumii, din Africa de sud pana in Finlanda, din Brazilia pana in Canada, in Australia si in foarte multe din tarile asiatice (in frunte cu Japonia, China, Indonezia si India) … si chiar in Stockholm J J… In comparatie cu aceasta realizare, celelalte, importante dealtfel, parca ni se par usor “marunte”…

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația? 

Nelu Brindea (Ataria): E greu sa aleg... De obicei toate sunt interesante…daca nu, le facem noi sa fie… dar cred ca cel mai tare a fost cand era sa ne luam la bataie cu niste politisti beti prin Mures pe motiv ca i-am depasit… he he. Am scapat cand m-am prefacut foarte bine ca vorbesc cu TVR-ul… Chiar si baietii m-au crezut J.

--- 

CZB: Cum compuneți muzica voastră? 

Nelu Brindea (Ataria): De cele mai multe ori muzica ne vine in minte pur si simplu (de cateva ori chiar am visat-o, m-am trezit rapid si am inregistrat-o pe telefon… J ) …iar in functie de felul ei, de modul cum ne “misca” analizam ce mesaj textual i s-ar potrivi cel mai bine…in limita genului bineinteles.

--- 

CZB: Aveți o compoziție proprie care place mai mult la public?

Nelu Brindea (Ataria): Spre bucuria noastra, parerile sunt foarte impartite, ceea ce e mult mai bine decat sa le placa tuturor doar o piesa… e ca si cum ai fi facut doar un lucru bun in toata munca ta. De aceea si noua ne e foarte greu sa decidem ce sa cantam atunci cand nu avem prea mult timp la dispozitie… dar sunt… Ploaia de foc, Vreau, Huliganul, Transilvania, Teroarea, Lumea e a mea, Prieteni de veci (astea doar de pe primul album), apoi Regina lupilor, Keeping my eyes on you, The Nightmares, Who cares, Give the blow, High speed, Without wings… etc… etc… multe dintre ele se gasesc pe net.

--- --- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2015?

Nelu Brindea (Ataria): Eu personal nu am o parere prea buna, iar colegii mei sunt aproape total dezamagiti… mai mult din cauza genurilor care se canta si nu din lipsa de calitate a artistilor in sine. In rest preferam sa ne abtinem pentru ca avem multi prieteni… J

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formații ca a ta să aibă o șansă în plus să fie descoperite și ascultate de un public mai larg?

Nelu Brindea (Ataria): In primul rand la fest-urile concurs sa se stabileasca sisteme de vot corecte atunci cand implica publicul in asta, iar apoi cred ca trupele ar trebui sa cunoasca mai multe lucruri despre show-bizz-ul asta… sa stie mai bine sa se informeze si sa se faca auziti / vazuti, etc… Mai multa munca, sa accepte si asimileze criticile negative, sa nu se creada mari si tari in fata prietenilor care ii voteaza oricum chiar daca sunt “varza” (trupele). Apoi sa fie constienti de valoarea lor, sa nu ceara preturi “exagerate” pentru prestatiile lor (la inceput)…

--- 

CZB: Cum ai ajuns președintele bikerilor din România? 

Nelu Brindea (Ataria): Nu sunt presedintele bikerilor din Romania…sunt doar presedintele MMC si coordonez activitatea Uniunii Cluburilor de Motociclisti din Romania…dar unii interpreteaza intr-adevar si cum spui tu… Probabil realizarile, interesul, implicarea si poate chiar vechimea si-au spus cuvantul… J

--- 

CZB: De cât timp ai avut ideea de a înființa o casă de cultură alternativă la Zalău, unde să se organizeze concerte, să se organizeze workshop-uri și unde să se predea chitară (se predau și ore de baterie) - la Rock'n'Roll Center

Nelu Brindea (Ataria): Nu de foarte mult timp…ideile ni le-a influentat spatiul in care activeaza Rock’n Roll Center, oportunitatile pe care ni le oferea…si de ce nu… norocul.

--- 

CZB: De ce v-ați înscris la GBOB România 2015?

Nelu Brindea (Ataria): Dupa anul 2006 am fost atenti doar la piata internationala… fapt ce ne-a costat publicul romanesc. A fost o eroare de calcul care ne-a adus in ipostaza de a nu fi cunoscuti la noi acasa de catre noua generatie in special. Tinand cont de noul “trend” in materie de promovare si imagine, am considerat oportun sa fim cat mai prezenti in orice eveniment care are posibilitatea de a atrage atentia. Speram sa fie de bun augur si sa vina multa lume. 

Asadar, urmarim sa intram din nou pe “banda” noastra.

--- 

Ataria a participat la Semifinala GBOB Crișana-Maramureș 2015.

--- 

Autor: RiCo

--- 

Componența

  • Nelu Brindea (voce, chitară solo)
  • Calin Iordache (chitară ritm)
  • Ovidiu Grecu (bas)
  • Gabi Cuceu (baterie)

Romeo Ciumărnean (keyboards – a părăsit proiectul în primăvara anului 2015)

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
GBOB Romania. Retrospectiva 2015-2016
GBOB Romania. Retrospectiva 2015-2016...
Publicat in: 31.12.2016, Ora: 06:17AM
Fallen (București)
Fallen (București)...
Publicat in: 03.10.2016, Ora: 06:47AM
ATRIVM (Tecuci)
ATRIVM (Tecuci)...
Publicat in: 29.08.2016, Ora: 06:20AM
Riot Monk (Baia Mare)
Riot Monk (Baia Mare)...
Publicat in: 25.07.2016, Ora: 06:33AM
NOU CLIP. ATARIA. Bad Idea
NOU CLIP. ATARIA. Bad Idea...
Publicat in: 04.04.2016, Ora: 06:54AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online