• czb.ro
Zoom. Interviuri. Interviu RO

Colonist pe lună (Constanța)

Publicat in: 11.01.2016, 06:48AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 590
Etichete: Colonist Pe Lună, Grig Gheorghe, Mihai Ghiserel, Sfarsitul Copilariei, Sorin Fratila, Tynn Neagu
Colonist pe lună (Constanța)

În 2015, pe lângă cele 103 formații care au participat la GBOB România au mai fost 30 de formații care s-au înscris la competiția GBOB România, dar s-au retras din concurs ulterior din lipsă de încredere în muzica lor. 

Majoritatea acestor formații provin din București. 

Colonist pe lună reprezintă o excepție din Constanța. 

Aici este interviul realizat în luna august 2015 pentru a promova participarea formației în concurs; nemaiurcănd pe scenă, am amânat postarea ei până la încheierea ediției din 2015; poate vom putea scrie mai multe despre formația (despre care nu am mai auzit nimic în 2015) în 2016. 

--- 

RiCo pentru GBOB.com: Nu am găsit o prezentare a formației pe net. În ce an s-a înființat trupa? 

Grig Gheorghe (voce, Colonist pe lună): Prin primavara 2012 am inceput cautarile. Ne-am gasit asa din vorba in vorba... (vedeți link la BIO la finalul interviului)

--- 

RiCo pentru CZB.ro: Ce înseamnă Colonist pe Lună pentru voi?

Grig Gheorghe (voce, Colonist pe lună): Numele a fost ales dintr-o lista pe care puneam fiecare propuneri. Era un exercitiu de imaginatie foarte bun. Lista aia cuprinde nume foarte ca lumea. Am putea sa le vindem, pe unele dintre ele :) Nu ne puteam hotara. Apoi, cand a aparut acest Colonist pe Luna am zis ca asta e. 

Si asa a ramas. 

Trebuie "sa consemnam pentru istorie" :) ca propunerea asta a venit de la  Florin, primul nostru chitarist. Multi au strambat din nas si inca lumea care ne descopera are asa o mirare (sa nu zic mai rau), dar am zis ca daca cantam bine asta e cel mai important. Sunt atatea trupe cu nume ciudate care s-au impus, iar numele lor a devenit apoi un "icon". 

Colonist pe Luna inseamna poate cautarea unui refugiu cat mai departe de "lumea dezlantuita", poate explorarea unor stari, poate dorinta de reflexie… sau poate chiar un loc de "belvedere" pentru planeta asta frumoasa numita ''Pamant" de care ar trebui sa avem mai multa  grija, sa nu fim nevoiti sa ajungem, naibii, sa colonizam Luna :)   

--- 

CZB: Câte concerte ați avut până acum; în ce localități? 

Grig Gheorghe (Colonist pe lună): S-au adunat cam 30 de concerte prin Constanta, Vama Veche, Mangalia, Ovidiu, Navodari,Tuzla... pe la noi prin judet, cum s-ar zice :)  

--- 

CZB: Puteți povesti despre o experiență interesantă avută pe drum cu formația? 

Grig Gheorghe (Colonist pe lună): Drumurile noastre au fost scurte, "drumuri judetene" cum spuneam - si fara peripetii :)

--- 

CZB: Cum compuneți muzica voastră? 

Grig Gheorghe (Colonist pe lună): Nu este o formula si incercam  sa nu folosim sabloane. Ideile vin, se asambleaza mai usor sau mai greu, apoi structura piesei se contureaza intr-un fel sau in altul. Incercam ca de la piesa la piesa sa venim cu ceva nou, sa ne placa noua in primul rand, chestiile care seamana poate sunt mai usor de facut, dar nu asta e dorinta noastra. Vrem sa aducem mereu ceva deosebit, iar asta ne da bucurie noua atunci cand compunem, e o senzatie foarte placuta cand simti ca ceea ce compui iti da tie fiori, apoi este bucuria din zambetul celor ce ne vad si ne asculta. Energia transmisa catre public si energia primita inapoi sunt lucruri fantastice. Pentru asta ne-am apucat de muzica, cred :) Mesajul nostru catre public este ca "noi" nu trebuie sa fim conformisti, trebuie sa ne bucuram de viata, de aer, de mare, de iubire, de ideile nastrusnice, de prieteni... sa fim veseli, sa coloram fiecare clipa... sa fim frumosi si destepti :)    

--- --- 

CZB: Ce părere ai despre scena muzicală din România în 2015?

Grig Gheorghe (Colonist pe lună): Au ramas la fel de multe rahaturi (asa au fost tot timpul si asa este in toata lumea). Televiziunile si  radiourile comerciale servesc un public submediocru si nu au niciun interes sa promoveze muzica mai desteapta. Omul submediocru nu trebuie deranjat cu ceea ce nu poate intelege. Societatea toata din Romania este oricum indobitocita de interesele comerciale si poltice ale unor smecheri. Omul submediocru trebuie manevrat cu putina paine si mult circ. 

Hai, ca m-am cam aprins :)

Dar avem speranta caci mai sunt inca oameni "frumosi si destepti" care nu pun botu' la toata panarama asta si cred in muzica adevarata. Si oameni astia fac lucruri excelente: fie ca sunt muzicieni (au aparut foarte multe trupe deosebite, lista e lunga, n-are sens sa dau nume, se stiu ei :)), fie ca au facut radiouri - cele mai multe on line (de la radio Guerrilla, la Indiegen, la Definite Rock, la Cooperativa Urbana, la Trib, si or mai fi si altele in mod sigur), fie ca organizeaza festivaluri, concursuri, etc.  

--- 

CZB: Ce consideri că ar trebui făcut pe plan local sau la nivel de regiune ca formații ca a ta să aibă o șansă în plus să fie descoperite și ascultate de un public mai larg?

Grig Gheorghe (Colonist pe lună): Festivalurile cat mai multe si cat mai bine organizate sunt o buna sansa ca trupe "necunoscute" sa apara si sa castige curaj, experienta, fani... bani. Publicul trebuie si educat. Cei mai multi dintre cei din public, si cei mai mari "consumatori de muzica", sunt foarte tineri si pentru ei modelele sunt cele care sunt "in lumina reflectoarelor". Daca publicul si societatea vor fi educate cu valori cat mai ridicate, din toate punctele de vedere (inclusiv muzical), atunci va fi mult mai bine.  

--- 

CZB: Dacă ai avea o putere supraumană, care ar fi aceasta?

Grig Gheorghe (Colonist pe lună): Mi-ar placea sa am puterea de a schimba oamenii prosti si rai. Asa cu o telecomanda. Cand miros unul din asta: jap, pleosc, trosc cu niste raze pe capul lui... si gata, avem un produs mai bun.

--- 

CZB: Care este cartea sau filmul tău preferat, și de ce? 

Grig Gheorghe (Colonist pe lună): Cartea preferata: Sfarsitul copilariei, de Arthur C. Clarke. O civilizatie extraterestra reuseste sa ne faca pasnici si fericiti. Doar dorinta de a zbura catre stele ramane  neimplinita. Astept sa apara si filmul :) 

--- 

CZB: Care este ținta voastră ca formație? 

Grig Gheorghe (Colonist pe lună): Sa cantam in cat mai multe locuri, unde sa ne asculte si vada cat mai multi oameni. Sa scoatem un album cat mai repede (piesele exista). Vom face un proiect astfel incat cei care ne plac sa ne poata sponsoriza (sa acoperim cheltuielile de inregistrare, productie, materiale promotionale, etc . 

Si nu in ultimul rand: Sa ne bucuram de muzica!

--- 

CZB: De ce v-ați înscris la GBOB România 2015?

Grig Gheorghe (Colonist pe lună): Ar fi o experienta noua pentru noi. Am putea intra in contact cu alte trupe, ne-am face prieteni noi. Am cunoaste oameni din domeniu muzical. 

Si o competitie de ambitioneaza sa fii cat mai bun :)

--- 

Colonist pe Lună nu a mai participat la GBOB România 2015.

--- 

Autor: RiCo

--- 

Componența

  • Grig Gheorghe (voce)
  • Mihai Ghiserel (chitara) 
  • Tynn Neagu (bas)
  • Sorin Fratila (tobe)

--- 

BIO

http://czb.ro/articol/9787/

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Les Nuages. Bianca Comșa despre colaborarea cu Luna Amară
Les Nuages. Bianca Comșa despre colab...
Publicat in: 10.01.2018, Ora: 11:38AM
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records
Henry Ernst (DE) Asphalt Tango Records...
Publicat in: 21.08.2017, Ora: 06:16AM
Katatonia (metal progresiv, Suedia)
Katatonia (metal progresiv, Suedia)...
Publicat in: 16.01.2017, Ora: 06:08AM
Renate Roca (PR manager, Electric Castle Festival 2017)
Renate Roca (PR manager, Electric Cast...
Publicat in: 09.01.2017, Ora: 06:10AM
Edmond Lenarth (Booking Manager, Electric Castle Festival)
Edmond Lenarth (Booking Manager, Elect...
Publicat in: 02.01.2017, Ora: 06:25AM
Colonist pe lună. La drum
Colonist pe lună. La drum...
Publicat in: 28.01.2016, Ora: 06:00AM
Colonist pe lună (Constanța)
Colonist pe lună (Constanța)...
Publicat in: 07.01.2016, Ora: 06:58AM
Basska (București) despre Finala GBOB Romania
Basska (București) despre Finala GBOB...
Publicat in: 15.12.2015, Ora: 03:36AM
Colonist pe lună (Constanța)
Colonist pe lună (Constanța)...
Publicat in: 22.08.2015, Ora: 17:21PM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online