• czb.ro
Click. Hot Tracks

Ride On Time. Black Box. 1989

Publicat in: 04.12.2010, 10:00AM
Autor: Richard Constantinidi
Comentarii: 0
Vizualizari: 1291
Etichete: Black Box, Catherine Quinol, Loleatta Holloway, Love Sensation, Martha Wash, Ride On Time
Ride On Time. Black Box. 1989Piesa anului 1989. Ride On Time. Black Box. 1989

O ascultam la cămin, o aveam pe casetă, o puneam la chefuri, cred că am şi dansat pe ea la Bianco e nero când tocmai se deschisese în 1993.

Aveam două găşti distincte de prieteni deja în 1990, după Puciul lui Iliescu. Aveam gaşca mea de bază, grupul de prieteni care se aduna la chefurile organizate de mine sau unde puneam eu muzica, care asculta un pop-rock melodios, presărat cu hituri actuale, hituri americane din anii 50 şi 60 şi muzică tradiţională irlandeză – şi era cealaltă gaşcă de prieteni, care deja prinsese gustul muzicii mai electronice, mai ritmată, sintetizată ... acel acid house care domina în clasamentele britanice şi care avea să mă influenţeze şi me mine în următorii ani în care aveam să apreciez ritmurile celor de la Soul II Soul, Snap, KLF, etc.

---

Black Box de fapt era un proiect sezonier la care atracţia principală era solista manechin cu vocea de altă care putea sparge geamuri. Îmi plăcea foarte mult să mă trezesc dimineaţa pe piesa asta, şi este şi acum o piesă extraordinară de ascultat când eşti super-high sau super-low.

Imediat după Puciul lui Iliescu mi-am cumpărat un televizor alb-negru la cămin, dar încă nu exista cablu şi nu existau alte canale pe lângă TVR. Se mai difuza muzică printre filme, iar televiziunea a emis, cel puţin timp de câteva luni, 24 din 24 de ore (babele trimeteau scrisori la TVR înfuriate că soţii lor stau până dimineaţa să se uite la televizor şi nu mai ajung la slujbă la timp – iar televiziunea s-a conformat cererii publicului de a limita programul la 1 sau 2 dimineaţa). Filmele şi serialele vremii erau extraordinare; era o libertate aparentă care i-a permis lui Iliescu să se instaureze liniştit la Cotroceni timp de şase ani. Până să scriu despre piesa asta astăzi la HOT RACKS, nu am văzut niciodată clipul Black Box şi nu ştiam cum arată negresa de la microfon. Doar ascultam piesa la cămin şi la chefuri. Nici nu mi-am cumpărat albumul (nu l-am prins la ofertă şi nu era o prioritate atunci pentru mine ... fiind doar o muzică de petrecere şi nu de asimilat sau de urmărit versurile atent pentru a contempla asupra profunzimii versurilor), deşi îmi plăcea foarte mult şi Everybody, Everybody. Piesele astea le aveam trase pe două sau trei casete diferite, în calupuri cu diverse hituri, ca să nu uzez banda, şi nici să nu învăţ prea repede ordinea exactă a pieselor de pe casetele care le ascultam una-ntr-una, ore în şir.

---

http://www.youtube.com/Black Box. Ride On Time

---

Black Box (ulterior Blackbox) a fost un proiect înfiinţat de către DJ-ul de club Daniele Davoli, profesorul de clarinet Valerio Semplici şi nebunul clapelor Mirko Limoni. Trioul mai intrase în topuri sub numele Groove Groove Melody şi Mixmaster.

---

Succesul adevărat aveau să-l cunoască însă după ce s-au asociat cu modelul Catherine Quinol (Katrin) sub numele Black Box. 1989. Hitul anului. Ride On Time.

Nu ştiu din ce motive s-au despărţit de respectiva. Următorul hit, cu Martha Wash la microfon, nu a înregistrat acelaşi succes, deşi cu acest hit proiectul a reuşit să traverseze Atlanticul, unde au ajuns pe locul 1 cu trei piese în decurs de doi ani de zile.

Cu toate că a avut succes doar la nivel european, Ride On Time este piesa pentru care Black Box rămâne cunoscută în Europa.

---

Piesa este puternic influenţată de hitul disco Love Sensation, interpretat de Loleatta Holloway în 1980.

Ascultaţi secvenţa de la minutul 1'25”, de la care se împrumută samplinguri şi idei de interpretare

---

---

Totodată, ascultând această piesă din 1980, ne dăm seama de sursele de inspiraţie ale producătorilor noştri muzicali din 2010, stabiliţi de ani de zile la Bucureşti, cu o ureche muzicală formată pentru pieţele est-europene unde înregistrează mari succese cu piese originale create de ei pentru diverse proiecte sezoniere cu care ajung pe locul 1 în acest colţ al lumii.

Trist. Adevărat. Just A ...Ride On Time

Facebook Twitter MySpace  
 

Lasa un comentariu: (max. 1800 caractere)

Nume:   Antispam:  

Niciun comentariu!

Articole relative:

Mother. The Police. 1983
Mother. The Police. 1983...
Publicat in: 16.07.2011, Ora: 10:42AM
Jump. Van Halen. 1984
Jump. Van Halen. 1984...
Publicat in: 21.06.2011, Ora: 06:58AM
Used to Love Her. Guns'n'Roses. 1988
Used to Love Her. Guns'n'Roses. 1988...
Publicat in: 07.02.2011, Ora: 09:05AM
Mexican Radio. Wall of Voodoo
Mexican Radio. Wall of Voodoo...
Publicat in: 29.01.2011, Ora: 12:03PM
Jingo. John Jellybean Benitez. 1988
Jingo. John Jellybean Benitez. 1988...
Publicat in: 30.12.2010, Ora: 10:08AM
Acasa | Contact | Disclaimer | Blog | RSS Feed • CLICKZOOMBYTES © 2010-2018 • Revista De Muzica Online